Novi Sad
14.09.2013.
15:28 > 16:00
Porodica pacijentkinje Vesne Simović iz Nikšića optužila je lekare novosadske privatne bolnice "MC" da su krivi za njenu smrt.
  • ana marija

    27.12.2013 21:24
    ana
    tu bolnicu je odavno trebalo zatvoriti, to je sve bahata gomila neznalica
  • mima

    14.10.2013 18:37
    mima
    nije mi jasno ko još ide i na najobičniji pregled u ovu bolnicu. pa svi znaju da oni samo uzimaju pare, a za pacijente baš ih briga.
  • Gordan

    15.09.2013 14:38
    "zabrinuta" rodjaka
    Slučaj treba savesno i stručno ispitati, ali bi trebalo proveriti i FAMOZNU "zabrinutu" rodjaku Simović. Ona je supruga najvećeg lešinara medju advokatima. Opet je videla priliku za zaradu, a možda joj je pomalo i žao zbog rodjake.
  • pacijentkinja

    15.09.2013 13:07
    opa!
    Znaci,konacno i oni dosli na red...platih im davno,otvorili i zatvorili,a Leukociti nebu pod oblake..inace zna se koji lekari iz Kamenice tamo rade,a i anesteziolozi. Na zalost,to nista ne znaci nesrecnoj zeni. A ni meni koju upropstise.Doduse u paketu i drzavni i MC...izuzim jedino Veru Uzorov,a njene kolege ce znati zasto!Jer da ste blizu kao ona ne bi vas niko prozivao,a bolesnici bi imali sigurno dobru dijagnostiku.
  • mirjana

    15.09.2013 06:28
    Ja sam pet godina posle smrti oca trazila u domu zdravlja da vidim njegov karton i rekli su mi da nemam na to prava. To je kazu bila njegova licna stvar!!!
  • Duchess of Shangay

    14.09.2013 19:53
    @Anonimus 19:41
    (Zao mi je sto niste shavtili moju igru reci uz negaciju)

    Ono sto jeste shvatili je moje gnusanje na stanje u profesiji koje upravo ima koren u komori.

    I moje zaprepascenje nedostatkom etike kod novinara.

    (PS: Samo danas videh da su u upravnom odboru KCV jos likovi koji su krali/vedrili/oblacili tokom "zlatnih dana" JUL-a i ondasnjeg dekana)
  • komsija_Jozef

    14.09.2013 19:46
    e moj sjor doture
    kakva manjina? garanntujem da daleko vise od polovine lekara uzme kad mu se ponudi a to sto se vama cini , to je sto vama ne uzimaju iz kolegijalnosti, otprilike kao i policajci
  • 14.09.2013 17:41
    @Duchess of Shangay - Jos moram da lajem
    Ne znanje sasvim sigurno nije u pitanju, jer to ne znaci nista (pretpostavljam da si mislila na neznanje). A sto se tice lekarske komore, niko nije vise ogorcen na nju od nas samih, lekara. Ovakva kakva je, jedino sto radi je da nicim opravdano uzima harac i puni svoje dzepove, i jednostavno nista vise. A voleli bismo da nesto i radi, kao npr. da najgore i najstrozije kazni nesavesne, lose i podmitljive lekare (verovali vi ili ne, oni cine samo manjinu u nasim redovima), a jos gore kazni tj. odere od tuzbi raznorazne "novinare" i druge medije kad se dokaze da su potpuno neopravdano blatili necije ime.
  • Duchess of Shangay

    14.09.2013 17:19
    Jos moram da lajem:
    Imam "osecaj" da novosadske medicinske ustanove (privatne i drzavne) nemaju bas jedinstven princip oko prevencije duboke venske tromboze (DVT) koja je cesca kod osoba sa: aktivnim rakom, operacijama na karlici ili donjeg uda.

    Ne znam koliko ustanova bi moglo da da evideniciju o:

    Intra/post operativnoj hidraciji
    Intra/post operativnoj primeni kompresivnih carapa
    Post operativnoj primeni nisko-molekularnog heparina kod svakog pacijenta do 14 dana u zavisnoti od zahvata
    Pokusaju smanjenja rizika primenom regionalne anestezije

    I, ne, nije samo Novi Sad u pitanju.
    U pitanju je ne znanje, rigidnost, javasluk, pretencioznost lekara i slabost lekarske komore.
  • 14.09.2013 16:39
    Teško je komentarisari takvu tragediju. No, svakako da se ni CT-om ni MR ne dokazuje tromb u nogama, već se radi USG donjih ekstremiteta za koji ne verujem da nije bio urađen. Po ovome što sledi iz teksta, pitanje je samo da li je pacijentkinja dobila neophodnu antikoagulantnu terapiju, mada ni ona nije potpuna zaštita od post-operativne tromboembolije. Takođe, inspekcija treba da utvrdi da li je osoblje privatne bolnice ispravno postupilo kada ju je pokušalo reanimirati ili ju je trebalo uputiti u Sr. Kamenicu. Ponekad kad masivne tromboembolije, kad se zapuše obe grane plućne arterije npr. čovek se samo sruši i nažalost umre. Iz priče u tekstu nema dovoljno podataka da bi se doneo konačan zaključak
  • Duchess of Shangay

    14.09.2013 16:01
    Ne vidim problem sto je strani drzavljanin odbijen da bude operisan...

    Ne vidim problem sto je pacijentu ponudjeno da plati za zahvat (slobodna volja)...

    Vidim problem u ne pokazivanju dokumentacije na zahtev rodbine (koji je upste kavalitet iste?).

    Vidim problem u medijima koji ce poceti da nagadjaju.

    A NAJVECI PROBLEM VIDIM U PRISTUPU JAVNOSTI KA MEDICINSKIM RADNICIMA KOJI SA SAMI KRIVI ZA TO...

    (A, o razlozima smrti pacijenta nakon ELEKTIVNOG zahvata mogli bi napisati poduzi roman...kojim ce se sud baviti)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna